Skocz do zawartości

Pascha


Justyna 25

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 1kg chudego twarogu 20dag masła 5 żółtek po 3 łyżki migdałów i rodzynek 5dag fig 2łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej łyżka cukru waniliowego 1 1/4 szklanki cukru pudru szklanka śmietany owoce do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Twaróg przepuścić przez maszynkę.Migdały figi i rodzynki posiekać.skórkę pomarańczową pokroić.Żółtka utrzeć z cukrem pudremi cukrem waniliowym.Ciągle ucierając dodać śmietanę.Naczynie wstawić do większego z gorącą wodą Ubijać na małym ogniu aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia.Dokładnie wymieszać z masłem twarogiem i bakaliami. Włożyć do wysokiej formy.Formę odwrócić i postawić na talerzu.Wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem udekorować.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.