Skocz do zawartości

Mazurek Makowo- Kokosowy


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

" Przepisy Czytelników" Ciasto: 10 białek, szklanka cukru, 1/2 kostki margaryny, szklanka mąki, szklanka maku, pół małego proszku do pieczenia. Masa: 2 szklanki mleka, kostka masła 3 łyżki krupczatki, 8 łyżek wiórków kokosowych, żółtko, szklanka cukru pudru. Białka ubić z cukrem i mieszając dodawać porcjami rozpuszczoną margarynę, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i oczyszczony suchy mak. Piec 30- 40 min. Do jednej szklanki mleka dodać wiórki, mąkę i wymieszać. Drugą szklankę mleka zagotować i wlać mleko z mąką i wiórkami. Ogrzewać, aż zgęstnieje, cały czas mieszając, następnie ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem. Porcjami dodawać budyń, ucierając do chwili, aż masa uzyska jednolitą konsystencję. Wystudzone ciasto przekroić na dwie części i przełożyć masą. Wierzch ozdobić dowolnie, np. lukrem, bakaliami lub owocami. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Budyń jest w przepisie, podałam odmierzamy szklankę mleka dodajemy mąkę, wiórki i to trzeba wymieszać. Nastepnie trzeba zagotować drugą szklankę mleka i wlać mleko z mąką i wiórkami i budyń jest gotowy. Powyżej Jola -A odpowieź dała prawidłową. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.