wikimaki Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Moi kochani bardzo się cieszę że wszystkim smakuje.pa pa wikimaki :oops: :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Witam! Dzisiaj robiłam to danie na obiad. Połączyłam razem dwa przepisy. Zrobiłam je z makaronem, pieczarkami, oczywiście z mięsem i zupami cebulowymi oraz ze śmietaną. PYCHOTKA! :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonik17 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ja chcialem poruszyc temat tych sokow. Otoz wczoraj zrobilem sobie sok z bananow, jablek i marchewek i musze wam powiedziec, ze jest roznica miedzy sokami kupionymi a robionymi. Wiadomo, ze te owoce tez moga byc pryskane itp ale napewno nie sa nagnite i robisz w warunkach domowych a nie masowkach. Ale smak niepowtarzalny :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikimaki Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ostatnio przyznam ze miałam kłopot z kupnem tej zupy cebulowej ale się udało Pa.Pa. Wikimaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redcherry Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 znam ten przepis od dawna i czę sto robię to danie bo jest szybciutkie :) uwielbiam z ryżem i do tego ogóreczek kiszony (oczywiście domowy :P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikimaki Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 dziekuje za oceny pa.pa Wikimaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzia6 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Witam. poruszyłam kamień który wywołał lawinę. Mieszkam na wsi mam prawie wszystko z własnego ogródka. Wiele ziół zimuje tj, mięta, oregano(lebiodka pospolita)melisa itd inne wysiewam, mam własne jabłka gruszki agest, maliny jeżyny, mleko biorę od sąsiadki, zamiast ananasa używam gruszek w syropie, korzystam też z młodej pokrzywy i łobody (należy sparzyć) rosną wszędzie. Raz na jakiś czas kupujemy 1/2 świni i robimy własne wyroby, do kanapek uzywam pieczonej karkówki czy polędwicy zamiast wędlin ze sklepu. Zamieniam się ze znajomymi na drób, króliki, cilęcinę i jagnięcinę. Zajmuję się domem i prowadzę własny interes więc robię bardzo dużo weków, gotowe sałtki, dżemy, słodkości, nawet warzywa do ryby po grecku i ketchup. Nie zawsze było tak sielankowo, przez 10 lat pracowałam w dużej firmie i wiem że na dom, dzieci odsypianie i cały ten ambaras czesto zostaje kilka godzin tak między 18 a 24, a rano trzeba wygladać świetnie bo własnie jest umówione spotknie z klientem w sąsiednim województwie lub wylot na targi. Dlatego postanowiliśmy zrobić coś ze swoim życiem i zaszyliśmy się na wsi, ale nie każdy tego chce i nie każdy może rozumiem to i szanuję. Ale gdyby ktoś potrzebował rady jak zrobić twaróg, masło czy pokrzywę zamiast szpinaku to służę pomocą :wink: . Serdecznie pozdrawiam. Cześć Cyga. Ja tez zwracam wielką uwage na to co jem i jeżeli nie sprawiłoby Ci za duzo kłopotu to byłabym wdzięczna za trochę przepisów, szczególnie -szpinak z pokrzywy.Kiedyś jadłam i to było niebo w gebie. Mój email joladucz@interia.pl . Pozdrawiam Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 CYGA-po prostu wrzuć Twoje przepisy na forum,wiele osób mających dostęp do w miarę nieskażonych produktów napewno skorzysta. PS.myszki i szczurki są fajne-sama mam w domu takiego łaciatego a mąż kiedyś w butelce piwa znalazł myszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
an69 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Wikimaki,zrobiłam właśnie to danie i zamiast kurczaka dałam schab pokrojony w paseczki. Również bardzo dobre An Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanti Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Dziś na obiadek własnie zrobiłam to danie . Dałam filet z indyka i zamiast dóch zup cebulowych dałam jedna cebulową a druga grzybową. Pycha wzsystkim bardzo smakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Nie zauwazylam wczesniej tego przepisu :wink: i wrzucilam swoja wersje jako nowy przepis. Sa pewne roznice-ja uzywam smietany kremowki,ktora ubijam i lacze z zupa cebulowa.No i w ten sposob przyzadzam plastry karczku. Adda wspominala,ze za granica nie ma zupy cebulowej w proszku. Bylo to co prawda juz jakis czas temu,nie wiem,czy nadal ma ten klopot.Nie wiem tez,skad jest-z jakiego kraju,ale w Niemczech taka zupe ma w ofercie Maggi.Wiem,bo gdy w Polsce jeszcze ani Knorr ani Winiary tego nie produkowali,wlasnie stamtad ja "sprowadzalam". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikimaki Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Dziękuje Wikimaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tutunia Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 zamiast zupy cebulowej można użyć prażonej cebulki :P, sprawdziłam i jest równie smacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdalenka_23 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 zrobiłam tego kurczaczka i bardzo nam wszystkim smakował. dałam więcej pieczarek (60 dkg) pokrojonych na ćwiartki, pęczek koperku i dwie duże cebule.podałam go z ryżem, nastepnym razem wypróbuję z makaronem. dzięki za fajny przepis. pozdrawiam magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.