Skocz do zawartości

Filet Z Kurczaka W Sosie Cebulowym - Pychota


wikimaki

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Hmm, zrobilam te potrawe, ale jakos wyszlo mi sucha..zreszta takie mialam obawy, bo piersi z kurczaka nie naleza do soczystych. Troszke sie rozczarowalam..

A co do myszy, to przeciez to takie mile stworzenia, co sie czepiacie;))

Ja zrobiłam to wg Doroty zza płota (bez zupy) a ten kubeczek śmietany to było ok 400ml. Smakowało bardzo dobrze. Na suchość czy to kurczaka czy indyka dobrze działa wysoka temperatura, krótkie smażenie i zasada :jeśli masz dużo mięsa to podziel je do smażenia na części tak by mięso smażyło się a nie puściło wodę i gotowało się. Po krótkim smażeniu kiedy mięso bedzie przybierało złocisto-brązowy kolor ale będzie jeszcze sprężyste można je poddusić pod pokrywką nawet dodać niewiele wody. Suchość piersi kurczaka jest też często spowodowana sposobem karmienia (nic na to nie poradzisz) lub zbyt długim mrożeniem. Mięso może być soczyste, wszystko zależy od sposobu przyżądzenia np. do pieczenia piersi w całości należy przede wszystkim piec pierś ze skórą, wcześniej przynajmniej na dobę namoczyć w zalewie z pieprzu, soli i ulubionych przypraw.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aliko nie zrażaj się niepowodzeniami tylko gnaj do przodu !

Spróbuj jeszcze raz ... przekonasz się, że warto !

Robię tę "zapiekankę" zgodnie z pierwotnym przepisem Wikimaki i bardzo smakuje Moim domownikom i gościom.

Jest to potrawa, która na dobre zagościła w Naszym menu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Danie rewelacja mojemu mężowi bardzo smakomało i mi oczywiście tez.Mam tylko małą prożbe do ciebie abys mi odpowiedziała na moje pytanie .Ile dać cebuli (ja dałam jedną moze to za mało0 i jaką pojemność smietanki słodkiej(ja dałam całe opakowanie 350 ml). Danie bomba polecam wszystkim .Jeżeli ktoś jeszcze nie robił to nie ma na co czekać do roboty.pychota .gratuluje przepisu. :) :) :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.