ina12 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 " Moja kuchnia" 6 jajek, 130 g swieżego chrzanu, 100 ml śmietany kremowej, 400 g bulionu ( może być z kostki) 50 g margaryny 40 g mąki pszennej, 1-2 rzodkiewki, 1 cytryna, sól, cukier. Sposób przyrzadzania: Chrzan namoczyć, oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny. Z margaryny i mąki sporzadzić zasmażkę: mąkę wsypać na lekko rozgrzaną margarynę, wymieszać, zdjąć z ognia i dodać bulion dokładnie mieszając. Dodać śmietanę, chrzan i przyprawić. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Jajka ugotować na twardo i obrać, delikatnie naciąć jajka w pionie. W nacięcia włożyć plasterek rzotkiewki. Jajka ułożyc na półmisku i polać sosem chrzanowym. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 takie jajka musza się nieźle prezentowac na talerzu(ta rzodkiewka)...hmm jutro piątek więc może zamiast ryby takie jajka zjemy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zapomniałam napisać o dekoracji. Z jednej rzodkiewki zrobić kształt kwiatka, położyć jarmuż, względnie natkę pietruszki, albo udekorować według własnego pomysłu. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.