Skocz do zawartości

Makowiec Inaczej


aneta26

Rekomendowane odpowiedzi

CIAST: 13/4SZKL MAKU 6JAJEK 15DAG MARGARYNY 3ŁYŻKI MAKI ŁYŻKA KAKAO 1SZKL CUKRU ŁYŻECZKA SODY ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZ. MAK SPARZYĆ I PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ. ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM, DODAĆ MARGARYNĘ I POZOSTAŁE SKŁADNIKI. WYMIESZAĆ. UBIĆ BIAŁKA NA SZTYWNO I DODAĆ DO MASY. UPIEC BISZKOPT: 3JAJKA 2/3SZKL CUKRU 4ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ WSYPAĆ DO SZKLANKI A RESZTĘ DOPEŁNIĆ MĄKĄ PSZENNĄ 3ŁYŻKI OLEJU ŁYŻECZKA OCTU ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZ. SKŁADNIKI WYMIESZAĆ I UPIEC BISZKOPT. KREM KARPATKOWY PRZYGOTOWAĆ WG PRZEPISU NA OPAKOWANIU. PLACEK MAKOWY PRZEKROIĆ NA POŁOWĘ. JEDNĄPOŁOWĘ POSMAROWAĆ1/2 MASY KARPATKOWEJ. BISZKOPT POKROIĆ W PODŁUŻNE PASKI I UKŁADAMY NA MASIE. W WOLNE MIEJSCA WLEWAMY STĘŻONĄ GALARETKĘ (NAJLEPIEJ CZERWONĄ)PO WIERZCHU SMARUJEMY POZOSTAŁA MASĄ, NA TO PLACEK MAKOWY I POLEWAMY POLEWĄ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.