Skocz do zawartości

Naleśniki z puszystą pianką...


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

-ok.10 naleśników, przygotowanych według własnego, wypróbowanego przepisu lub jednego z świetnych przepisów na tej stronce :D -1 słoiczek dżemu lub konfitury o ulubionym smaku (morelowy jest the best!!! :D) -4 białka -4-6 łyżek cukru pudru -cukier waniliowy -5-10 dag płatków migdałowych Naleśniki posmarować dżemem (czy też konfiturą) i zwinąć w ruloniki. Ułożyć je obok siebie w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Płatki migdałowe lekko zrumienić na suchej patelni. Z białek ubić sztywną pianę. Pod koniec ucierania wsypać oba cukry,a już na samym końcu- migdały. Pianę nałożyć na nadziane naleśniki i zapiekać w gorącym piekarniku, aż do momentu gdy zrobi się apetycznie zarumieniona... :-) Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.