Skocz do zawartości

Aromatyczny murzynek z rumem


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

-3/4 kostki margaryny -3/4 szklanki cukru -3 jajka -1 szklanka mąki (i to czubata :D) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -4 łyżki mleka -4 łyżki kakao -1 kieliszek rumu -1 tabliczka ciemnej czekolady -0,5 tabliczki białej czekolady -3 łyżki śmietany kremówki -1 łyżka masła Wymieszać kakao, rum i mleko. Margarynę zmiksować z cukrem. Miksując wbijać po jednym jajku,a później powoli wlewać kakowy "napój". Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy kakaowej i dokładnie wymieszać. Ciasto piec ok.45 minut w temperaturze 1800C. Ciemną czekoladę stopić z dodatkiem masła, a białą stopić i wymieszać z lekko ubitą śmietaną kremówką. Wystudzone ciasto oblać ciemną czekoladą. Z białej zrobić okręgi (w środku najmniejszy, później coraz większy i większy...) lub spontaniczne "esy-floresy" :D Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.