Skocz do zawartości

Rafaello-prawdziwe, bo w kulkach ;)


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

-200 g wiórków kokosowych -250 g mleka w proszku -250 g masła -1 szklanka cukru -0,5 szklanki wody -2 wafle (takie, jakie zazwyczaj przekładamy różnymi masami) -migdały Migdały sparzyć i obrać ze skórek. Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier i ostudzić. Wafle pokruszyć. Do ostudzonej wody z cukrem dodać połowę wiórków, mleko w proszku, masło i pokruszone wafle. Wszysko dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce. Myślę,że 30 minut z powodzeniem wystarczy. Z masy formować kulki wielości firmowego rafaello :-) W środku każdej umieścić migdał. Wszystkie kulki obtoczyć w pozostałych wiórkach i znowu schłodzić. Naprawdę pyszniutkie!!! Może nie smakują identycznie jak rafaello kupione w sklepie, ale moim skromnym zdaniem bardzo je przypominają :D Rewelacyjnie wyglądają gdy każdą kulkę umieści się oddzielnie w małej, papierowej "foremce"- w ten sposób można je podać nawet na najbardziej eleganckiej imprezie! W wersji bardziej domowej, można wyjadać wprost z lodówki, zapierając się, że nic nie wiecie o tym czemu tych kuleczek nagle tak mało się zrobiło... :D Polecam i smacznego wszystkim życzę :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.