Skocz do zawartości

Sernik-podobno dietetyczny ;)


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

-3 opakowania (po 25 dag) serka homogenizowanego o smaku naturaknym -1 opakowanie (o tej samej wadze) serka homogenizowanego o smaku waniliowym -1 cukier waniliowy -1,5 szklanki cukru pudru -1 szklanka mleka -2 czubate łyżki żelatyny -2 szklanki rodzynek -3 szklanki dokładnie rozkruszonych herbatników Opłukane rodzynki przelać na sicie ciepłą wodą, odstawić do nasączenia. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnego mleka, a gdy napęcznieje zalać pozostałym- tylko wrzącym. Dokładnie wymieszać,aby rozpuściła się całkowicie. Dodać cukier waniliowy i schłodzić. Dno dużej tortownicy wyłożyć pokruszonymi herbatnikami w takiej ilości, aby było dokładnie przykryte. Serki wymieszać z cukrem pudrem, schłodzonym mlekiem z żelatyną, połową rodzynek. Całość wyłożyć do czekającej tortownicy, powierzchnię wyrównać i posypać ją (w miarę równomiernie) pozostałymi rodzynkami. Lekko je docisnąć. Ciasto wstawić do lodówki, nawet na kilka godzin. A najlepiej na całą noc. Sernik ma mało kalorii, jak na ciasto. Tylko...czy ciasto może być dietetyczne? :D Nieważne, zresztą. Jest smaczne, delikatne, puszyste i orzeźwiające. I to liczy się bardziej niż zawartość kalorii!!! :D Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.