Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 CIASTO: -2 szklanki mąki krupczatki -15-20 dag margaryny -2 żółtka -2/3 szklanki cukru pudru -5 dag wiórek kokosowych PONAD TO: -budyń waniliowy -0,5 l mleka -puszka ananasa -0,5 l śmietany kremówki -kilka plastrów ananasa (do dekoracji) -cukier waniliowy (do dekoracji) -5 dag wiórek kokosowych (jak wyżej :D) Posiekać nożem wszystkie składniki ciasta, a następnie szybko zagnieść je ręką. Ciasto zawinąć w folię i ulokować w lodówce na co najmniej 30 minut. Następnie wylepić nim wysmarowaną tłuszczem blachę i piec ok.10 minut. Ugotować na mleku budyń i jeszcze gorący wymieszać z połową pokrojonegow kostkę ananasa. Wyłożyć to na podpieczony spód i piec kolejne 20 minut. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, dokładnie połączyć ze zmiksowanymi (ewentualnie pokrojonymi w BARDZO drobną kosteczkę)plastrami ananasa i równomiernie rozsmarować na schłodzonym cieście. Przystąpić do wykonania dekoracji. Tu wszystko zależy od indywidualnego gustu :D Można na przykład: -otworzyć jeszcze jedną puszkę ananasa i kilka plasterków ułożyć na wierzchu; 5 dag wiórków kokosowych podprażyć na suchej patelni i wymieszać z 2 łyżeczkami cukru waniliowego; wiórkami równomiernie posypać ciasto -galaretki w dwóch kontrastowych kolorach przygotować według przepisu na opakowaniu; pokroić w kostkę i dekoracyjnie ułożyć na cieście; następnie szczodrze posypać tartą czekoladą -w wersji mniej pracochłonnej ograniczyć się tylko do posypania ciasta tartą czekoladą :D -można też poprostu wykorzystać własną fantazję :D ŻYCZĘ SMACZNEGO WSZYSTKIM ŻARŁOCZKOM!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.