didloo Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2004 W wielu przepisach na masy, czy tez gotowe desery zaleca się dodanie surowych żółtek bąź nawet całych jaj. Powiedzcie , jak uchronić się przed salmonellą? Słyszałam, że jajka wpierw myje się wodą z detergentem? Czy to wystarczy?! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2004 jaja musisz sparzyc porządnie wrzątkiem....a ja osobiscie urzywam do kremow jaj swojskich,,,jestem za nie pewniejsza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.