Skocz do zawartości

Tort Brzoskwiniowy


didloo

Rekomendowane odpowiedzi

25 dag podłużnych biszkoptów puszka brzoskwiń galaretka owocowa 2 serki homogenizowane waniliowe (po 25 dag) 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru łyżka żelatyny szklanka kremówki Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody, podgrzać do rozpuszczenia, przestudzić. Galaretkę (np. cytrynową) zalać szklanką gorącej wody, dobrze rozmieszać, odstawić w chłodne miejsce. Brzoskwinie odcedzić, odłożyć 3 połówki do dekoracji, resztę pokroić w paski. 3/4 syropu wykorzystać później do nasączenia biszkoptów. Serki utrzeć z żółtkami i 2 łyżkami cukru pudru, dodać kremówkę ubitą z pozostałym cukrem i owoce, wymieszać , wlać żelatynę. Większą część biszkoptów ułożyć w prostokątnej formie, polać syropem z brzoskwiń, przykryć masą serową. Wierzch wygładzić, posypać pozostałymi - startymi na tarce lub pokruszonymi- biszkoptami, skropić resztą syropu, udekorować brzoskwiniami , zalać tężejącą galaretką. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Zrobiłam torcik na urodziny mojej mamy :grin: Bardzo nam smakował :grin:

Tak szybko zaczęliśmy go jeść, że zapomniałam zrobić zdjęcie torcika zalanego galaretką... upsss :grin:

Dziękuję za przepis i pozdrawiam :grin:

post-8-1188384859_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.