Jamaica Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 -5 szklanek mleka -1 łyżeczka masła -2 łyżki cukru -2 żółtka -0,5 torebki budyniu o smaku śmietankowym/waniliowym -1 cukier waniliowy -herbatniki 1 litr mleka zagotować z dodatkiem cukru waniliowego i masła. Wrzące mleko połączyć z budyniem rozprowadzonym w szklance zimnego mleka. Zagotować, trzymać na ogniu przez 2 minuty, po czym zestawić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty kogiel-mogel. Połączyć z bardzo ciepłą zupą, lejąc cienkim strumykiem i cały czas ubijając. Gdy składniki dokładnie się połączą, rozlać na talerze. Zupę podawać posypaną obficie zmiażdżonymi herbatnikami lub czystą (wtedy herbatniki podawać oddzielnie). Smakuje doskonale na zimno i na ciepło. Na podwieczorek- poprostu IDEALNA :D Wyślij przepis znajomym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Wczoraj zrobiłam tą zupkę. Muszę przyznać, że lepiej smakuje mi na zimno - jako napój. Zamiast herbatników wkruszyłam biszkopty. Bardzo dobra dla dzieci, które lubią potrawy mleczne........ no i mogą je jeść. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.