Skocz do zawartości

Babeczki z kremem


elka_m

Rekomendowane odpowiedzi

ciasto:

25 dag maki, pół kostki masła, 10 dag gęstej śmietany, 1 łyzka cukru pudru, 1 żółtko.

Wszystkie składniki posiekać i szybko zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę i ją na pół godziny do lodówki. Następnie wyjąć ciasto i wylepić nim ( po ściankach i na dnie) małe foremki do robienia babeczek. Zostawić trochę ciasta do przykrycia babeczek.

Krem (napoleonkowy):

1 szklanka mleka lub śmietany, 1 łyzka mąki, 1 cukier waniliowy, 3 żółtka, 3 łyżki cukru.

Mleko lub śmietanę zagotować, wsypać cukier waniliowy i mąkę. Ciągle mieszając dodać żółtka ubite z cukrem. Masę ogrzewać, nie dopuszczając do wrzenia, a gdy zgestnieje napełnić nią babeczki, przykryć kółkami wyciętymi z pozostałego ciasta i piec do zarumienienia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

HMMM,GOTOWE KORPUSY BABECZEK SĄ W MAKRO,W PUDEŁKACH OK.0.5KG,ZARÓWNO SŁODKIE JAK I SŁONE/DO NADZIEWANIA RÓŻNYMI PASTAMI NA OSTRO/. SPRÓBUJ POPATRZEĆ W JAKIMŚ WIĘKSZYM SKLEPIE.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.