Skocz do zawartości

Koreczki z salami- nie tylko na imprezy ;)


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

-20 plastrów salami (średniej grubości) -1 duży, wąski ogórek -10 oliwek -gęsty majonez -piórka koperku do dekoracji Ogórek obrać ze skórki i wyciąć z niego 10 krążków, nieco grubszych od plasterków wędliny. Plasterki salami cieniutko posmarować majonezem. Między 2 plasterki wędliny wkładać plasterek ogórka. Na wierzchu ułożyć jeszcze po 1 oliwce i całość spiąć wykałaczką. Ułożyć na półmisku. Obok oliwki zrobić na każdym koreczku kopczyk z majonezu i przybrać go piórkami koperku. Aha, nie wspomniałam chyba,że do takiej przekaski używamy salami o małej średnicy (bo z tego co się orientuję dostępne są w sprzedaży 2 rozmiary). Niezwykle szybka i prosta (niepozbawiona przy tym oryginalności :D) przekąska na imprezy i inne posiadówki. Doskonała do piwka. Uwaga, uwaga! Ze względu na dość intensywny zapach salami warto się upewnić,czy zaproszeni goście mają ze sobą gumy do żucia :D Smacznego!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.