Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 -20 plastrów salami (średniej grubości) -1 duży, wąski ogórek -10 oliwek -gęsty majonez -piórka koperku do dekoracji Ogórek obrać ze skórki i wyciąć z niego 10 krążków, nieco grubszych od plasterków wędliny. Plasterki salami cieniutko posmarować majonezem. Między 2 plasterki wędliny wkładać plasterek ogórka. Na wierzchu ułożyć jeszcze po 1 oliwce i całość spiąć wykałaczką. Ułożyć na półmisku. Obok oliwki zrobić na każdym koreczku kopczyk z majonezu i przybrać go piórkami koperku. Aha, nie wspomniałam chyba,że do takiej przekaski używamy salami o małej średnicy (bo z tego co się orientuję dostępne są w sprzedaży 2 rozmiary). Niezwykle szybka i prosta (niepozbawiona przy tym oryginalności :D) przekąska na imprezy i inne posiadówki. Doskonała do piwka. Uwaga, uwaga! Ze względu na dość intensywny zapach salami warto się upewnić,czy zaproszeni goście mają ze sobą gumy do żucia :D Smacznego!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.