Skocz do zawartości

Kremówka kokosowa (zwana też papieską)


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

A jakoś mi się udala :wink: robiłam w dużej formie i bałam się,że mi się przeleje przy pieczeniu. Masa budyniowa jest biała bo budyń był śmietankowy a kokos sypałam tak na oko,potem pomazałam polewą i posypałam wiórkami. Ciacho szybko się robi i smakuje wybornie....no i nie jest za słodkie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam! Ja też dziś piekłam tą kremówkę.W blaszce takich rozmiarów,jak podane było w przepisie.Wyszła mi wysoka na ok 4 cm,więc uważam,że jest taka akurat :wink: Trochę się bałam o tą masę kokosową,żeby mi się za bardzo nie spiekła,ale wyszła ok. Polałam ją całą czekoladową polewą i zrobiłam ukośne kokosowe paski.Jak mi się uda-wkleję zdjęcie :wink: Jako ocenę przytoczę słowa mojej teściowej "Sama to piekłaś?"-wypowiedziane z lekkim niedowierzaniem :) Niezbyt ostre zdjęcie mi wyszło :lol: Ale może coś będzie widać,jak wkleję....

post-4529-1171802861_thumb.jpg

post-4529-1171802963_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.