Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 -4 bułki kajzerki -2 duże, dojrzałe pomidory -4 łyżki mleka -2 łyżki masła -cebula -4 jajka -tymianek -sól -pieprz -tłuszcz do wysmarowania formy Bułki kroimy na 1/3 wysokości i wyjmujemy z nich miąższ. Wierzchy i miąższ zalewamy mlekiem i odstawiamy. Wydrążone bułki smarujemy masłem zewnątrz i wewnątrz, a następnie wstawiamy na chwilę do lodówki, by masło stwardniało. Dzięki temu będą apetycznie chrupiące :D Na niewielkiej ilości masła smażymy drobno posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy obrane ze skórki, pozbawione pestek pomidory. Chwilę zasmażamy, często mieszając. Dodajemy namoczoną bułkę, razem z mlekiem, w którym się moczyła. Nadal smażymy na niewielkim ogniu,aż powstanie gęsta, jednolita masa. Doprawiamy do smaku,żeby była pikantna. Masą nadziewamy bułki. Wkładamy je do żaroodpornego naczynia. W każdej bułeczce robimy niewielkie wgłebienie i wbijamy do niego jajko. Posypujemy solą i pieprzem, po czym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 1800C. Wyjmujemy gdy białko lekko się zetnie, a kajzerka zarumieni, na ogół po 10-12 minutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olka Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 jest to bomba ale ja to robie z mielonym i jest rewelacja polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.