Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 -4 podłużne pszenne bułki, takie jak na hot-dogi -1 puszka kukurydzy -1 cebula -1 żółta papryka -2 jaja ugotowane na twardo -20 dag żółtego sera -1-2 ząbki czosnku -a do smaku: sól, pieprz, musztarda -1 pęczek szczypiorku Z bułek odciąć cienki plasterek z brzegu i delikatnie wydrążyć miąższ, pozostawiając dość grube ścianki. Cebulę i szczypiorek posiekać, paprykę i jajka pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce, a kukurydzę osączyć. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku musztardą,solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Farszem napełnić przygotowane bułki. Zawinąć je w folię aluminiową i zapiekać w piekarniku przez ok.20 minut. Podawać gorące, jak to hot-dogi :D Mięsożerna część ludności może oczywiście wzbogacić farsz o ulubioną wędlinę :D Smacznego!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ale mam ochotę na te "hot-dogi". Jutro wypróbuję ten przepis i podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Też nabrałam apetytu na tę potrawę. Szczególnie będzie zadowolona córka z zięciem ale oczywiście dla nich włożę kiełbaskę, bo to mięsożercy. Dzięki za przepis. Renata :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Witaj Jamaica! Te prawie hot-dogi to po prostu hit! Są naprawdę smaczne, ale co ważniejsze bardzo sycące. Polecam wszystkim. Dziękuję za przepis. Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stokrotka Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Ostatnio dodałam do farszu podgotowane pieczarki a kiełbaskę, cebulkę i czosnek podsmażyłam na niewielkiej ilości oleju ;-) pychota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.