Skocz do zawartości

Wieprzowina w piwie


Justyna 25

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: *500g wieprzowiny *2 łyżki smalcu *50g suszonych śliwek * 4 pomidory *3 łodygi selera naciowego *0.33l jasnego piwa *ziele angielskie *listek laurowy *natka pietruszki *sól pieprz Wykonanie: Śliwki namoczyć w ciepłej wodzie Pomidory sparzyć i obrać ze skórki pokroić w ćwiartki selery pokroić na kawałki. Mięso pokroić w gruba kostkęi przyrumienić na rozgrzanym smalcu.Przełożyć z tłuszczem do rondla Po 10 minutach dodać śliwki pomidory i przyprawy zalać piwem dusić jeszcze przez 40minut. Mięso podawać z ugotowanym na sypko ryżem posypane natką

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.