Jamaica Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 -8 bananów -1/3 szklanki rumu (lub wódki z aromatem rumowym) -30 dag mąki (niecałe 2 szklanki) -1,5 szklanki mleka -4 dag drożdży -3 jajka -150 g wiórków kokosowych -1 łyżka oleju -olej do smażenia -cukier puder do posypania Banany obrać, każdy z nich podzielić na 4 równe części. Zalać je alkoholem i odstawić na bok. Oddzielić żółtka od białek. Mąkę wsypać do miski. Drożdże rozkruszyć i dodać do mąki. Dodać też żółtka, mleko i 1 łyżkę oleju. Całość mieszać dość energicznie, aż nie będzie widać żadnych grudek. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do reszty składników. Na końcu dodać wiórki, całość delikatnie wymieszać. Banany osączyć z alkoholu. Każdy kawałek zanurzać w cieście kokosowym i kłaść na rozgrzany olej, pomagając sobie łyżką. Smażyć je na złoto z obu stron. Gotowe racuszki osączać z tłuszczu na papierowych serwetkach, posypywać cukrem pudrem i podawać na stół. Życzę smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.