Skocz do zawartości

Dodatek Do Dania Mięsnego


Azalka

Rekomendowane odpowiedzi

Byłam ostatnio na weselu i jadłam takie danie: jakieś mięsko, sałatką i właśnie był to dodatek, który opisze a chodzi mi czy ktoś zna jego przepis. Mówiono, że jest to coś jak knedel, z ciasta drożdżowego i gotowanego na parze. Wyglądało to jak kromka bagietki tylko bez skórki polane to było sosem. Powiem krótko było to mięciutki i bardzo pyszne. Wesele było na Śląsku może to jakaś potrawa z tamtego terenu. Jeśli ktoś wie o co mi chodzi to proszę o przepis i z góry dziękuję.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To co opisałaś wygląda na buchty drożdżowe chociaż w Poznaniu nazywają się po prostu pyzy drożdżowe W Wielkopolsce są bardzo popularne można je kupić w każdym sklepie spożywczym chociaż te zrobione samemu są lepsze Jurto dam przepis na forum razem ze zdjęciem ponieważ zrobię na obiadek .Pozdrawiam :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.