ulinek77 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Czekolada domowa 1/2 szklanki masła 1/4 szklanki słodkiego mleka lub śmietanki 1 szklanka cukru pudru 2-3 łyżki kakao 1,5 szklanki mleka w proszku orzechy, rodzynki trochę wanilii lub innego aromatu Masło, kakao, śmietanę i cukier puder rozpuścić w rondlu i zagotować. Odstawić z ognia, dodać mleko w proszku i bardzo dokładnie wymieszać. Na końcu dodać orzechy i rodzynki uprzednio namoczone w wodzie. Wyłożyć masę na folię aluminiową. Pozostawić do ostudzenia i stwardnienia. Pokroić w kwadraty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Wiele razy robiłam już tą czekoladę i jest przepyszna, a jej smak nie ma sobie równych wśród czekolad dostępnych na rynku - a bynajmniej ja na takowe nie natrafiłam. Przepis godny polecenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 W istocie smak czekolady domowej jest rewelacyjny. Dla urozmaicenia wylewam masę do małych foremek ... Postawione dla gości na stole znikają w zastraszającym tempie ... Pozdrawiam! Ulinku ! Oceniam Twoj przepis na max. ilość gwiazdek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terka Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Chcę wypróbować ten zachwalany przepis na czekoladę,ale dlaczego ilość masla podana jest w szklance?Czy mam nałożyć do szklanki masła i potem przełożyć do garnuszka i roztopić? To trochę kłopotliwe,a ile to jest 1/2 kostki?3/4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Terko! Ja użyłam w tym przepisie 1/2 kostki masła ... Czekoladka wyszła pyszniutka !!! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terka Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Bernimek bardzo ślicznie Ci dziękuję za podpowiedź. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Dawno temu robiłam taką czekolade ,naprawde rewelacyjna i warta polecenia. Dziękuje za przypomnienie tego przepisu. :D :-) :D Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulinek77 Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 dzięki może kto z was ma przepis na serniczki - szukam od jakiegos czasu i nic? pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolek1990 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2006 hehehe wlasnie zrobilem taka czekolade ... tylko jeden problem niemoglem znalesc mleka w proszku a znalazlem tylko granulowane ktore nie do konca sie rozpuscilo ale czekolada i tak pyszna :-) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Robiłam ostatnio tą czekolade i użyłam mleka w proszku BEBIKO1 wyszła rewelacyjna. :-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zabcia1951 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2006 Czekolada domowa 1/2 szklanki masła 1/4 szklanki słodkiego mleka lub śmietanki 1 szklanka cukru pudru 2-3 łyżki kakao 1,5 szklanki mleka w proszku orzechy, rodzynki trochę wanilii lub innego aromatu Masło, kakao, śmietanę i cukier puder rozpuścić w rondlu i zagotować. Odstawić z ognia, dodać mleko w proszku i bardzo dokładnie wymieszać. Na końcu dodać orzechy i rodzynki uprzednio namoczone w wodzie. Wyłożyć masę na folię aluminiową. Pozostawić do ostudzenia i stwardnienia. Pokroić w kwadraty. Mam co do tego przepisu pytanie. Wiemy, ze nie mozna kupic w sklepie pol szklanki mleka, szklanki cukru pudru, 2-3 lyzki kakao i.t.d. Prosze napisac dwie rzeczy: ile czekolady wychodzi z podanej porcji oraz ile mozna zrobic z pelnego zakupionego towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulinek77 Opublikowano 31 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 najlepiej kochaniutka jak sama zrobisz tą czekolade to sie przekonasz - jest rewelacyjna, smaczna i napewno zawróci w głowie na domowej imprezce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgadzam się z tobą ulinku w całej okazałości - trzeba kupić, przeliczyć i zrobić i samemu się przekonać ile wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Czekolady wizualnie może wyjść różna ilość, to zależy jak się wyłoży masę, jak cieniej to czekolady będzie wiecej, a jak grubiej to mniej, ale gramatura zawsze będzie ta sama. ina 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.