Skocz do zawartości

Cukinia Konserwowa


pszczółka maja

Rekomendowane odpowiedzi

cukinia, litr wody, 1/2 szkl. octu 10%, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka soli Cukinie pokroić w słupki i posolić. Odstawić na 3 godziny. Zagotować ze wszystkich skłądników zalewę. Do słoika włożyć koper (suszony), chrzan, ząbek czosnku kilka ziaren goczycy ( jak do ogórków)., następnie cukinę zalać zalewą. Pasteryzować słoiczki. Cukinia bardzo smaczna doskonale nadaje się jako surówka do obiadu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
  • 4 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.