Skocz do zawartości

Sałatka Z Ogórków


pszczółka maja

Rekomendowane odpowiedzi

7,5 kg ogórków, 1 kg marchwi, 1/2 kg cebuli, 1/2 kg pietruszki (korzeń), szklanka octu 10%, 15 dag soli, 25 dag cukru, 1/2 l oleju. Ogórki obrać pokroić w plastry, marchewkę i pietruszkę starkować na tarce, cebulke pokroić w plastry (można również ja poszatkować). Posolić wszystko i dodać cukier. Odstawić na 30 min. Dodać olej i ocet, wymieszać i włożyć do słoików (wraz z powstałą zalewą). Pasteryzować (10 min. w słoikach). Sałatka doskonałą do obiadu, ale również jako dodatek do kanapek z wędliną.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 4 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.