Skocz do zawartości

Bogracz


anika

Rekomendowane odpowiedzi

2 kg mięsa 0,5 kg cebuli 1 kostka smalcu ok 0,5 kg ziemniaków 1 przecier pomidorowy 2 duże ząbki czosnku 0,5 łyzeczki kminku sół, pieprz ,słodka i ostra papryka mieso pokroić w niedużą kostkę.Cebulę usmażyć na kostce smalcu na szklisto,po chwili dodać mięso i razem dusić godzinę (uwazając by się nie przypaliło).Mięso posolić,przelać do większego garnka i zalać wodą ,dodać kminek i gotować aż mięso będzie miękkie.Ziemniaki pokroić w małą kostkę ,ugotować,wlać do zupy wraz z wodą.na koniec zrobic lany makaron z: jajka wody mąki szczypty soli,składniki zagnieść. makaron potrzec na tarce i sypać powoli do gotującej się zupy. Następnie dodać przecier ,posiekany czosnek i doprawić solą pieprzem i paprykami. danie jest super polecam. Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.