Skocz do zawartości

Pierogi z ziemniakami


asienka77

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: Farsz: 50 dkg boczku wędzonego 2 kg ziemniaków 2 sztuki cebul sól pieprz 1/2 szklanki mleka zielona pietruszka Ciasto: 3 szklanki mąki 1 żółtko 1 łyzka oleju 1 łyżeczka soli Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Odsączyć sok. Dodać sól, pieprz, zieloną pietruszkę i mleko. Pokrojony boczek i cebulę podsmażyć. Tak przygotowanym farszem napełnić przygotowane wcześniej ciasto. Gotować w lekko osolonej wodzie aż do wypłynięcia pierogów. P.S.W mojej rodzinie ostatnio robią wielką furorę.Polecam szczególnie fanom ziemniaków:).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Wspaniałe są te pierogi. Jeszcze lepiej smakują na drugi dzień, gdy przesmaży się je na patelni. PYCHOTKA! Farsz jednak robię trochę inaczej, tzn. przesmażam boczek z cebulą, następnie dodaję starte ziemniaki i wszystko razem przesmażam do momentu, aż masa straci smak surowizny. Przyprawiam na pikantnie. Kiedy masa przestygnie można faszerować nią pierogi. Polecam gorąco, bo warto spróbować! :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.