asienka77 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2004 Składniki: Farsz: 50 dkg boczku wędzonego 2 kg ziemniaków 2 sztuki cebul sól pieprz 1/2 szklanki mleka zielona pietruszka Ciasto: 3 szklanki mąki 1 żółtko 1 łyzka oleju 1 łyżeczka soli Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Odsączyć sok. Dodać sól, pieprz, zieloną pietruszkę i mleko. Pokrojony boczek i cebulę podsmażyć. Tak przygotowanym farszem napełnić przygotowane wcześniej ciasto. Gotować w lekko osolonej wodzie aż do wypłynięcia pierogów. P.S.W mojej rodzinie ostatnio robią wielką furorę.Polecam szczególnie fanom ziemniaków:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ana Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 PIEROGI SĄ SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!POLECAM WYPRÓBOWAĆ PRZEPIS!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Doskonałe są też pierogi dziadowskie. Robi się je podobnie jak Twoje, tylko zamiast surowych tartych ziemniaków używa się gotowanych utłuczonych. Pozostałe składniki takie same, tylko DUŻO CEBULI I PIEPRZU. Pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Wspaniałe są te pierogi. Jeszcze lepiej smakują na drugi dzień, gdy przesmaży się je na patelni. PYCHOTKA! Farsz jednak robię trochę inaczej, tzn. przesmażam boczek z cebulą, następnie dodaję starte ziemniaki i wszystko razem przesmażam do momentu, aż masa straci smak surowizny. Przyprawiam na pikantnie. Kiedy masa przestygnie można faszerować nią pierogi. Polecam gorąco, bo warto spróbować! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.