Skocz do zawartości

Brzoskwinie Nadziewane Serkiem Bakaliowym


anka17

Rekomendowane odpowiedzi

Ten przepis posiadam z "pocztówek" majej mamy.......te brzoskwinie są naprawdę pyszne!!! Składniki: -10 duzych brzoskwiń z puszki lub 5 całych (świerzych) -1 cytryna -2 łyżki cukru -4 łyzeczki żelatyny -2,5 szklanki wody Nadzienie: -0,5 opakowania serka homogenizowanego -3 dag rodzynków -5 dag orzechów włoskich laskowych i migdałów -1 łyzeczka cukru pudru -0,5 torebki cukru waniliowego DO DEKORACJI: bita śmietana Sposób wykonania żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki wody resztę wody zagotować z cukrem i sokiem z cytryny. Dodać żelatynę i mieszać do całkowitego rozpuszczenia ( nie gotować) i odstawić do wystygnięcia. Nadzienie: drobno posiekane orzechy i rodzynki wymieszać z serkiem cukrem pudrem, cukrem waniliowym. Świerze brzoskwinie obrać (jeżeli są twarde obgotować), przekroić na pół i wyjąć pestki następnie w 5 połówek brzoskwiń nałozyć nadzienie i złączyć z pozostałymi. Włożyć do niedużych miseczek lub pucharków i zalac tężejącą galaretką gdy galaretka zastygnie można wyjąć brzoskwinie na tależyki (jest to trudne i często brzoskwinie się rozwalają dlatego ja pozostawiam je w pucharkach) i udekorować bitą śmietana. SMACZNEGO!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.