Dorunia Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Upiec biszkopt z 6 jaj w dużej tortownicy. MASA MAKOWA: -2 SZKL.MAKU -1 KOSTKA MARGARYNY -1 SZKL.CUKRU -6 JAJ -RODZYNKI Mak zaparzyć i przemielić przez maszynkę 2 razy.W garnku rozpuścić margarynę i cukier,dodać mak i wymieszać.Do średnio ciepłego dodawać po 1 z 6 jaj,wstawić na ogień i mieszać aż zacznie gęstnieć.Masę przelać na biszkopt i polać polewą. POLEWA: -1 SZKL.CUKRU PUDRU -OLEJEK MIGDAŁOWY -1 ŁYŻKA OLEJU -4 ŁYŻKI GORĄCEGO MLEKA -4 ŁYŻKI KAKAO Wszystko dokładnie wymieszać i polać ciasto. SMACZNEGO :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.