Skocz do zawartości

Tort Makowy


Dorunia

Rekomendowane odpowiedzi

Upiec biszkopt z 6 jaj w dużej tortownicy. MASA MAKOWA: -2 SZKL.MAKU -1 KOSTKA MARGARYNY -1 SZKL.CUKRU -6 JAJ -RODZYNKI Mak zaparzyć i przemielić przez maszynkę 2 razy.W garnku rozpuścić margarynę i cukier,dodać mak i wymieszać.Do średnio ciepłego dodawać po 1 z 6 jaj,wstawić na ogień i mieszać aż zacznie gęstnieć.Masę przelać na biszkopt i polać polewą. POLEWA: -1 SZKL.CUKRU PUDRU -OLEJEK MIGDAŁOWY -1 ŁYŻKA OLEJU -4 ŁYŻKI GORĄCEGO MLEKA -4 ŁYŻKI KAKAO Wszystko dokładnie wymieszać i polać ciasto. SMACZNEGO :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.