Jolcia Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Gosiu wylepiamy foremki masą , robimy w środku dziurkę, napełniamy kremem i przykładamy kółeczko z wafla. Już dawno nie robiłam tych uli,muszę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luthien26 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Ule można robić też w kieliszku, aczkolwiek jest kłopot z ich wyjmowaniem. Mój przepis (właśnie je skończyłam:)) 20dag cukru pudru 20dag zmielonych orzechów włoskich 1 białko Ugnieść, zostawić na jeden dzień żeby wyschły. Masa: 3/4szkl. cukru pudru 3/4szkl. mleka w proszku 3 sparzone żółtka 1 kieliszek spirytusu 1 kieliszek wody Wszystko zmiksować, napełniać ule. Można dodać łyżkę kakao i trochę więcej wody -> smak masy jak kukułki Naklejać oczywiście na wafle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marii Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 mam pytako jestem tu nowa i bardzo podoba mi sie przepis na ule ale jak kupie te foremki to tam sa trzy tylko to trzeba je robic caly dzien ?????????? az jedne zastygnapotem nastepne czy mozna zaraz wyjmowac z foremek ,dzieki za odpowiedz :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Marii nie trzeba czekać aż wyschną. Robi się automatycznie.wylepia foremkę, robi dziurkę ,wciska krem i przykleja od góry kółeczko z wafla.Rozchyla się foremkę i wyjmuje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marii Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Marii nie trzeba czekać aż wyschną. Robi się automatycznie.wylepia foremkę, robi dziurkę ,wciska krem i przykleja od góry kółeczko z wafla.Rozchyla się foremkę i wyjmuje.Pozdrawiam dzięki :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.