Skocz do zawartości

Ciasto O Smaku ChaŁwy


olusia1

Rekomendowane odpowiedzi

post-2704-1150204831_thumb.jpgBISZKPT - 6 JAJ, 6 ŁŻEK CUKRU,8 ŁYŻEK MĄKI PSZENNEJ, 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA. KREM- 20 DKG CHAŁWY , 20 DKG MARGARYNY KASI, 4-5 ŁYŻEK CUKRU PUDRU , 2 ŁYŻKI ROSZYNEK I POSIEKANYCH ORZECHÓW, 25 ML ALKOHOLU. DO DEKORACJI- 1 TABLICZKA MLECZNEJ CZEKOLADY , CZEKOLADOWE LISTKI BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ , DODAC ZÓŁTKA PO JEDNYM I DALEJ UBIJAĆ .MĄKĘ WYMIESZAĆ Z PROSZKIEM I DODAWAĆ DO MASY PO ŁYŻCE -WYMIESZAĆ. DO PROSTOKĄTNEJ FORMY WYSMAROWANEJ I WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA WLAĆ CIASTO PIEC OK 30 MIN W 170 STOPNIACH. PRZYGOTOWAĆ KREM -MIĘKKĄ KASIĘ UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM NA PUSZYSTĄ MASĘ ,NIE PRZERYWAJĄC UCIERANIA DODAĆ POKRUSZONĄ CHAŁWĘ PO ŁYŻCE A NASTĘPNIE ALKOHOL , RODZYNKI , ORZECHY. ZIMNY BISZKOPT PRZEKROIĆ WZDŁUŻ NA 2 CZESCI , PRZEŁOŻYĆ KREMEM , POSMAROWAC TAKŻE BOKI I WIERZCH CIASTA . UDEKOROWAĆ ROZPUSZCZONĄ MLECZNA CZEKOLADĄ I EWENTUALNIE LISTKAMI Z BIAŁEJ CZEKOLADY ! SMACZNEGO!!! :D

post-2704-1150204864_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.