olusia1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 BISZKPT - 6 JAJ, 6 ŁŻEK CUKRU,8 ŁYŻEK MĄKI PSZENNEJ, 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA. KREM- 20 DKG CHAŁWY , 20 DKG MARGARYNY KASI, 4-5 ŁYŻEK CUKRU PUDRU , 2 ŁYŻKI ROSZYNEK I POSIEKANYCH ORZECHÓW, 25 ML ALKOHOLU. DO DEKORACJI- 1 TABLICZKA MLECZNEJ CZEKOLADY , CZEKOLADOWE LISTKI BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ , DODAC ZÓŁTKA PO JEDNYM I DALEJ UBIJAĆ .MĄKĘ WYMIESZAĆ Z PROSZKIEM I DODAWAĆ DO MASY PO ŁYŻCE -WYMIESZAĆ. DO PROSTOKĄTNEJ FORMY WYSMAROWANEJ I WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA WLAĆ CIASTO PIEC OK 30 MIN W 170 STOPNIACH. PRZYGOTOWAĆ KREM -MIĘKKĄ KASIĘ UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM NA PUSZYSTĄ MASĘ ,NIE PRZERYWAJĄC UCIERANIA DODAĆ POKRUSZONĄ CHAŁWĘ PO ŁYŻCE A NASTĘPNIE ALKOHOL , RODZYNKI , ORZECHY. ZIMNY BISZKOPT PRZEKROIĆ WZDŁUŻ NA 2 CZESCI , PRZEŁOŻYĆ KREMEM , POSMAROWAC TAKŻE BOKI I WIERZCH CIASTA . UDEKOROWAĆ ROZPUSZCZONĄ MLECZNA CZEKOLADĄ I EWENTUALNIE LISTKAMI Z BIAŁEJ CZEKOLADY ! SMACZNEGO!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Uwielbiam smak chałwy,i skuszę się na to ciacho.Dam znać jak wyszło. :D :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Niecierpię smaku chałwy......ale mój mąż mógłby ją jeść kilogramami i chyba zrobię mu niespodziankę....... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.