pszczółka maja Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Składniki: 2 szklanki mąki (wymieszać krupczatkę + ziemniaczaną + tortową) 4 jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczniea Żółtka Ciągle ubijając dodawać do jajek mąkę z proszkiem i olej. Ok. 1 kg jabłek obrać i pokroić na cząstki. Dodać do ciasta i wymieszać. Wlać do tortownicy i piec przez ok 45 min w temp 180 C. Ciasto jest naprawdę pyszne i zawsze mi wychodzi. Polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alika Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 hej, Pszczolko, a olej kiedy? Czy moze olac olej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Myślę, że przed dodaniem owoców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 :-D już poprawiam nie zauważyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Pszczółko! A robiłaś może to ciasto z innymi owocami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ja robiłam je tylko z jabłkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 A może można je zrobić z truskawkami :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Spróbuje jutro zrobić je z truskawkami i zobacze co z tego wyjdzie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 To samo sobie pomyślałam co Dorotka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 :-D :-D :-D :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 24 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 zrobiłam ciasto z truskawkami i uważam, że z jabłkami jest lepsze. Truskawki puszczają podczas pieczenia dużo soku dlatego należy pamiętać o tym by przed włożeniem do ciasta obtoczyć je np w bułce tartej no i oczywiście należy ich dodać trochę mniej niż jabłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.