Skocz do zawartości

Brzoskwiniowa Pychotka


ilka76

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt: 3 jaja 6 łyżek cukru 6 łyżek oleju 6 łyżek mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa brzoskwiniowa: puszka brzoskwiń 1/2 L śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki brzoskwiniowe Inne: delicje brzoskwiniowe (ok.13-15 sztuk) polewa czekoladowa lub galaretka brzoskwiniowa Biszkopt: białaka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier. Nadal ubijając dodawać po 1 żółtku. Do ubitych jajek dodać olej oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Piec w 170 stopniach przez ok. 30 minut. Po upieczeniu biszkopt ostudzić i zdjąć skórkę, wyrównać. Masa brzoskwiniowa: połowę brzoskwiń i 3/4 szklanki soku zmiksować. Śmietanę ubić z cukrem. Do ubitej śmietany dodać po łyżce zmiksowane brzoskwinie. Galaretki rozpuścić w 300ml wody. Tężejące wlać do masy. Kolejność: na biszkopt wlać połowę masy. Wstawić do lodówki. Gdy stężeje ułożyć delicje i zalać resztą masy. Całość znów wstawić do lodówki. Wierzch:udekorować wg. uznania polewą czekoladową lub galaretką Resztę brzoskwiń można wykorzystać: 1. pokroić w drobną kostkę i dodać do masy 2. ułożyć na wierzchu pod galaretkę. Tortownica 26 cm

post-2711-1150106420_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mmm .. i kolejny ciekawy przepisik :-D Ciasto bardzo ładnie prezentuje się na zdjęciu, i nawet nie jest takie skomplikowane w wykonaniu, coś mi się wydaje, że też się na niego skuszę :-D Dziękuję Ilko :-D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Super przepis!!! Robiłam już kiedyś ciasto z podobną masą. Jest bardzo dobra, taka winna. A ciacho faktycznie wygląda ciekawie. No cóż, ja piekę, próbuję kawałek a rodzina zjada resztę. Niestety mam problem z wagą, bardzo łatwo jej 'nabieram' niestety, ale rodzinka jest zadowolona, szczególnie ta bardziej aktywna jej część, która szybko spala kalorie. Brawo ilko76!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.