pszczółka maja Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Składniki: pierś z kurczaka, 25 dag sera, 25 dag pieczarek, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka mąki pszennej, jajko, bułka tarta, mała cebulka, sól, pieprz Pierś z kurczaka zmielić na dużych oczkach. Ser starkować, pieczarki pokroić na drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać jajko, przyprawy, majonez, mąkę. Formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kotlecik są bardzo smaczne, również na zimno. Można robić je jako małe kuleczki i wtedy doskonale sprawdzają się na domowych imprezach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 12 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 do kotlecików mozna również dodać pokrojoną w kostkę paprykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 I mam pyszny obiadek na sobotę ,dzięki za przepis , dam znać jak smakowało . :-D :-D :-D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 12 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 mam nadzieje, że będą smakować. ja nigdy nie mogę się nim oprzeć, a to jest niebezpieczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Fajny przepis. Próbowałaś może zrobić to samo ale z mięsem mielonym takim zwykłym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Monilku! Śmiało możesz zrobić to danie z innym mięskiem mielonym np. wołowo-wieprzowym. Często robię takie wariacje mielonych dodając jeszcze kukurydzę czy fasolkę (albo to co mi zostało w lodówce). Małe kuleczki mięsne obtaczam w mielonych orzechach lub sezamie, smażę i podaję z dipami np. czosnkowym lub żurawinowym, wedle gustu i smaku. :-D :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Dziękuje Bernimku za odpowiedz :-D Ja również dodaję do mielonego kukurydzę ale z fasolką jeszcze nie próbowałam. Następnym razem skorzystam z Twoich podpowiedzi na panierki :-D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Dzięki Bernimku za podpowiedż na panierke do kotlecików z mielonego,ja często dodaję sezam do kotletów z kurczaka i schabowych , następnym razem wypróbuje do mielonego-dzięki. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Dzisiaj zaserwowałam te kotleciki mojej rodzince na obiad. Wszyscy byli zachwyceni. Kotlety obtoczyłam w sezamie wymieszanym z bułką tartą. Przyznam, że w kotlecikach nie był wyczuwalny smak pieczarek (może dodałam ich za mało?) ale za to ser nadał im wyśmienity smak. Kotlecikom Pszczółki przyznaje 5 gwiazdek :-D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Witam, dziś na obiadek zaserwowałam rodzince mielone z serem ,byli mile zaskoczeni, wszystkim bardzo smakowało. Dzięki pszczółko za kolejny dobry przepis na obiadek. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ja zawsze robie kotleciki z mięsa drobiowego. Nie przepadam poprostu za mięsem wieprzowym. Myśle, że jak ktoś lubi wieprzowine to oczywiście i to mięso się nadaję, z tym, że kotleciki będą wtedy bardziej tłuste. Co do pieczarek to można dodać ich więcej, albo porostu pokroić trochę grubiej. Myśle, że pomysł z dodaniem kukurydzy jest świetny. Dobrze też smakował by groszek konserwowy. Kiedyś jadłam Mc'Donaldowe kotleciki własnie z groszkiem i kukurydzą w środku były pyszne. :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Polecam wam równiez ten przepisik na "inne" kotleciki ... bardzo smaczne i bardzo oryginalne ... http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=2546&hl= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.