Skocz do zawartości

Roladki Ze Szpinakiem


ilka76

Rekomendowane odpowiedzi

4 kotlety schabowe Nadzienie: 1/2 torebki mrożonego szpinaku 5 plasterków żółtego sera 2 ząbki czosnku Panierka: 1 jajko bułka tarta sól, pieprz Mięs rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Szpinak odmrozić i podsmażyć na patelni do całkowitego odparwania wody. Pod koniec dodać 2 ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Na rozbitym mięsie położyć plasterek zółtego sera. Na serze rozsmarować szpinak i zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na złoty kolor a następnie w piekarniku około 25 minut w 180 stopniach. Piąty plasterek sera pokroić na paseczki. Ułożyć na roladkach pięć minut przed końcem pieczenia.

post-2711-1150307581_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...

sorry za mały off topic ale: nie wiem czy wiecie ale szpinak wcale nie jest tak bardzo bogaty w żelazo (zawartość żelaza nie odbiega od ilości tego pierwiastka w innych warzywach). szpinak zawdzięcza sławę "żelaznego" warzywa pewnemu zecerowi który popełnił błąd stawiając przecinek w nieodpowiednim miejscu

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.