Gość zielona Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Haha...ten post przypomnial mi jak przez roztargnienie moj maz wsadzil jajka do zamrazarki, zamiast do lodowki. Upar sie potem ze zje i ... nic mu nie bylo :grin: w kazdym badz razie na jego pytanie "ale dlaczego nie mozna rozmrozic jajek w mikrofali" moja odpowiedz byla prosta - bo sie ich nie wolno zamrazac ! :lol: pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainoh7 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 słuchajcie a ja mam takie pytanie: czy moge zamrozić wiśnie i jezeli tak to zaraz całe z pestkami czy obrac z pestek i bez pestek je zamrozic???prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Chyba raczej wydrylowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamerka Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Jestem nowa, nie zwiedziłam jeszcze całego forum, więc z góry przepraszam, jeśli ten temat jest rozwinięty w innym miejscu. A pytanie brzmi- a co z botwinką? :evil: Już ją umyłam, teraz się suszy, i co dalej? Mam ją zblanszować czy taką suchą, pokrojoną wrzucić do woreczków? Nigdy niczego oprócz kostek do lodu nie mroziłam;-) stad moje dziecinne pytania:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Ja wiśnie zamrażam i wydrylowane i z pestkami,to zależy do czego je potem użyjesz...do ciasta to wiadomo,że wydrylowane lepsze,ale do kompotu mogą być z pestkami :evil: KLAMERKO nie musisz blanszować botwinki tylko pokrój ją i do pojemniczków lub woreczków i do zamrażarki. Pozdrawiam :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamerka Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Bardzo dziękuję! W takim razie, zaraz zagonię moje kochanie do pracy! :evil: A ja sobie jeszcze tu pobuszuję :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdaho Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 robię surówke z modrej kapusty. Czy ktos wie czy można zamrozić ugotowana ale nie przprawiona kapustę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 ja mrożę "modrą" kapuste ugotowaną przyprawioną i jest z nią wszystko oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elusia Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Ja gotuje zawsze wieksza ilosc kapusty kiszonej,ze wzgledu na dlugosc gotowania.Dziele na porcje i do zamrazarki.Przyrzadzam zasmazke i wyjmuje kapuste.Na patelni sie rozmrozi.Przyprawiam i juz gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viola32 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 JA WLASNIE DZISIAJ ODMRAZALAM GOLABKI ALE ZAPOMNIALAM ICH WYJAC WCZESNIEJ I TAKA ZAMROZONA BRYLE WRZUCILAM DO GARNKA . POGOTOWALAM JE CHWILE NA MALYM OGNIU BY SIE ROZMROZILY ALE BYLY JAKBY ROZGOTOWANE.PIERWSZY RAZ ZAMRAZALAM GOLABKI W POJEMNIKU RAZEM Z SOSEM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodak Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 zamrożone jajka kojarzą mi sie z sałatką z mcdonalda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Czy można zamrozić upieczone babeczki tak żeby potem je wyjąć rozmrozić i napełnić np kremem przed świętami jest tyle pracy a tak byłoby już mniej tylko nie wiem czy tak można? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 można mrozić, najlepiej jak każdą zawiniesz osobno lub umieścisz je w szczelnie zamkniętym pojemniku (oczywiście muszą być schłodzone do temperatury pokojowej). Czas przetrzymywania w zamrażalniku to około 2 miesiące. Rozmrażasz je natomiast w piekarniku i tak: zamrożone wkładasz do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni na ok 25 min. natomiast babeczki "rozmrożone" w temperaturze pokojowej wkładasz do piekarnika na 10 min. (ta sama temperatura). Więcej znajdziesz: http://www.thriftyfun.com/tf65771506.tip.html oraz http://www.bicyclesource.com/body/nutritio...king-tips.shtml strony w języku angielskim, dzis nie mam za duzo czasu dlatego tak na szybko staram sie pomóc jesli będziesz mieć więcej pytań dot. tego tematu to postaram sie pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 DELarge dziękuję Ci ale nie myślałam że babeczki trzeba ponownie wstawiać do piekarnika i je piec myślałam że wystarczy je tak poprostu wyjąć z zamrażalnika poczekać jakiś czas udekorować i zjadać niestety w ang nie jestem na tyle dobra by zrozumieć o czym tam piszą :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.