monilek26 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 Jak się mrozi bób i czy wogóle można go mrozić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Bób można mrozić jak najbardziej. Wcześniej należy go jednak blanszować w lekko osolonej wodzie, osuszyć i do zamrażarki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Dziękuje Dorotko za odpowiedz. Zaraz biegnę do sklepu po bób i zabieram się za mrożenie :-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Cieszę się Monilku26, że mogłam pomóc :-) Życzę powodzenia i pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 A ja jeszcze dodam z WIKIPEDII (bo mnie jako prawie-laika zainteresowało po co i co to "blanszowanie"): http://pl.wikipedia.org/wiki/Blanszowanie "Blanszowanie (z fr. blanche) to rodzaj obróbki cieplnej żywności polegającej na zanurzeniu na kilkadziesiąt sekund we wrzątku lub włożeniu do zimnej wody, doprowadzeniu do stanu wrzenia i wyjęciu. Po blanszowaniu produkt żywnościowy schładza się zimną wodą, aby zapobiec dalszemu działaniu wysokiej temperatury. Blanszowanie wykonuje się na delikatnych owocach i warzywach (np. liściach szczawiu, brokułach). Nie obniża ono w nich zawartości witamin. Blanszowanie przed zamrożeniem pozwala na zachowanie naturalnego koloru." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sathi Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Ja zimą jadam tylko mrożony bób, bo w Pl świeżego o tej porze nie uświadczysz :-) I jest bardzo smaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.