ulinek77 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Jogurtowo – śmietanowe ciasto z truskawkami lub jagodami / na dużą blachę / 1/2 litra śmietany kremówki, deserowej, schłodzonej 1/2 litra jogurtu truskawkowego / jagodowego, malinowego – taki jak owoce / 1/2 szklanki cukru pudru 2 galaretki truskawkowe / jagodowe, malinowe / do 1/2 kg truskawek paczka biszkoptów okrągłych / może również być cieniutki biszkopt / Wcześniej rozpuścić 2 galaretki w 2 szklankach wody. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i jogurt. Gdy galaretki będą mieć konsystencję kisielu dodać do masy jogurtowej. Truskawki pokroić i dodać do masy. Dno blachy wyłożyć biszkoptami lub biszkoptem i wylać ciasto. Na wierzch ciasta można wylać jeszcze galaretkę, będzie ładniej wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.