Skocz do zawartości

Ogórki Po Chińsku


ina12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

2 kg ogórków 2 płaskie łyżki soli 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki naszej chili, albo 1 łyżeczkę zagranicznej chili 10 - 12 łyżek oleju 3/4 butelki octu 1/2 kg cukru 2 kg ogórków obrać ze skóry i pokroić w plasterki, dodać 2 płaskie łyżki soli i zostawić na 1/2 dnia. Odlać sok i dodać zmiażdżony czosnek, chili i przemieszać. Zagotować olej wlać do ogórków i wymieszać. Zagotować ocet z cukrem wlać i wymieszać. Włożyć do słoików i tylko zakręcić. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.