ina12 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 1 kg ogórków - nieobrane ( wodę z ogórków odlać ) 1 kg kapusty 1 kg pomidorów 1 duża papryka 1/2 kg marchwi gotowanej 1 kg jabłek 1 kg cebuli ziele angielskie, liście laurowe sól, 1/2 szklanki octu, 4 łyżki cukru. Pokrojone i posolone warzywa pozostawić na 2 godz. Następnie wlać ocet, wsypać cukier. Nałożyć do słoików, do każdego słoika wlać trochę soku oraz włożyć 2 ziarnka ziela angielskiego i 1 listek laurowy. Gotować 30 minut. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.