ulinek77 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Pieczona karkówka 1,20 kg karkówki pół kg pieczarek- ostatnio zrobiłam z grzybkami suszonymi -rewelacja - pychota 3 cebule Zalewa 2,5 łyzki magii 5 łyżek cukru 5 łyżek octu, może być winny lub jabłkowy 4 łyżki koncentratu pomidorowego 7-8 łyżek wody Mięso pokroić w plastry o grubości 1cm i posypać czerwonym Delikatem Knorr. Odstawić na 3-4 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki panierować w mące i obsmażyć z obu stron. Układać w żaroodpornym naczyniu. Pieczarki pokroić w talarki, a cebulę w krążki, po czym wyłożyć na mięso. Przygotować zalewę ze składników i polać równomiernie mięso. Piec w piekarniku przez 1 godz. i 15 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulinek77 Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 polecam właśnie z suszonymi grzybkami - jest bardzo smaczna i aromatyczna- warto by było spróbować jeszcze dodać odrobinę czerwonego wina - dla podniesienia aromatu - co wy na to ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorosia Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2006 Czy to danie podaje się z ziemniakami czy z pieczywem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulinek77 Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 polecam frytki lub ziemniaczki również pieczone ;) ale z pieczywkiem to niewiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tina Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Witam Nie miałam karkówki a chciałam ten przepis szybko wypróbować więc zrobiłam żeberka wyszły bardzo dobre wszystko wg twojego przepisu tylko dałam troszke więcej wody ( i tak wyparowała a żeberka są wyższe )i dodałam 2 łyżki czerwonego wina Dziękuje za dobry przepis ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela2225 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Ale pysznie wyglada. Chyba zaskoczę męża w sobotę. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 A ja tą pyszną niespodziankę zrobię na obiad w niedzielę. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulinek77 Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Żeberka razem w winie - super sama spróbuje koniecznie - bo chodziło mi pogłowie. aby zrobić to właśnie z winem - chociaż myślałam czy wypić czy dolać do potrawy hehehehheheh dobre co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tina Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 Myślę , że 2 łyżki wina do żeberek , a resztę do wypicia , to będzie przyjemne z pożytecznym POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Karkówkę dzisiaj zrobiłam na obiad z suszonymi grzybkami i ziemniaki gotowane i resztę dodatków zgodnie z przepisem. Potrawa jest bardzo smaczna będzie robiona cześciej nie tylko na obiad, ale również na uroczystości i podawana z pieczywem. Bardzo dziękuję za przepis który dla mnie jest kolejną nowością i mile moi goście będę napewno zachwycać się tą potrawą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Witam! Na pierwszym zdjeciu nie widac by mięso było podsmazone na patelni, czy to wersja z surowa karkówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monia79 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 ziuziorek w pierwszej to na pewno zalewa ciemna bo od grzybków suszonych, i miesa nie podsmarzone tylko pieczone w wywarze. tak mi sie wydaje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 A te grzyby suszone to w jakiej postaci dajecie - ugotowane uprzednio? i ile dać grzybów suszonych wagowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 Właśnie zrobiłam karkówkę wg przepisu ale z suszonymi grzybkami. Wygląd mojej karkówki troche sie rózni od załączonego. Mój sosik jest gęsty i jest go dużo a trzymałam sie przepisu. W sumie to nie wazne bo liczy się smak. U mnie przeszło pozytywnie zobaczymy co mąż powie i cała reszta..... serwuje do tego ryż i mizerie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.