Skocz do zawartości

Śliwki Z JabŁkami Na Ostro


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag śliwek węgierek 50 dag jabłek antonówek 3-4 łyżki oleju sól, cukier, majeranek do smaku Przekrojone śliwki bez pestek oraz obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki jabłka, włożyć do naczynia z rozgrzanym olejem, dodać sól, cukier, posypać majerankiem i mieszając ogrzewać aż owoce zmiękną. (nie dopuścić do rozgotowania). Układać gorące do słoików, dostosować pojemność słoików do jednorazowego użycia. Słoje zamknąć i wstawić do pasteryzacji na około 20 minut. Tak przygotowane owoce są bardzo smacznym dodatkiem do mięsa pieczonego, gotowanego, do pasztetu i drobiu, a także do kanapek. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ina, chcesz mnie wykończyć w te upały? Ale jak tu nie spróbować, skoro zapowiada się tak pysznie? Zrobię, bo dotąd to tylko robiłam powidła i śliwki w occie. A tak na marginesie, czy nie jesteś przypadkiem inka? Coś tak mi się wydaje, ale może moje podejrzenia są nieprawdziwe a trop fałszywy?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.