asienka77 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2004 2 galaretki cytrynowe i 3 łyżki żelatyny (rozpuszczone w 2 szklankach gorącej wody i ostudzone) 3 śnieżki 1 i 1/2 szklanki mleka Polewa: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru pudru 1/2 kostki margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki żelatyny Sposób wykonania: Składniki polewy zagotować (na wolnym ogniu). Gotować do zupełnego rozpuszczenia się produktów (masa błyszczy, jest bez grudek).3/4 szklanki polewy wylać na blachę wyłożoną pergaminem. Pozostała polewa na wierzch. 3 śnieżki i zimne mleko ubić. Dodać wystudzoną galeretkę, dobrze wymieszać.Wyłożyć na blachę.Wyrównać.Polać resztą polewy. Można to zrobić z dodatkiem dwóch rożnokolorowych galaretek.Wtedy masę trzeba podzielić na dwie części. Znika bardzo szybko. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.