Skocz do zawartości

Tort Szachownica


Pola Połetek

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: Ciasto: 37 dag mąki krupczatki 37 dag cukru pudru 15 dag margaryny 6 dag kakao 1 cukier waniliowy 2 łyżki proszku do pieczenia 5 jajek 1 1/2 szklanki mleka Krem: 1 1/2 litra śmietanki kremowej 1/2 szklanki cukru pudru 6 śmietan fixów lub: 1/2 l mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 4 żółtka 2 kostki masła 1 szklanka cukru pudru Poncz: 1/2 szklanki wody 2 łyżki rumu lub spirytusu 4 łyżki cukru Żółtka utrzeć z cukrem i tłuszczem, dodać resztę składników, na końcu pianę z białek i delikatnie wymieszać. Upiec, przekroić na 3 części najlepiej za pomocą mocnej nitki. Jeden blat (z góry) zostawić cały, pozostałe dwa złożyć razem i wykroić krążki używając talerzyka deserowego, talerzyka na ciasto, spodeczka i szklanki. Cały blat posmarować powidłem i ułożyć na nim krążek 1, 3, 5. luki wypełnić masą. Miejsca w których była masa nakryć 2 i 4 krążkiem i znowu luki wypełnić masą. Na masę wyłożyć krążki 1, 3, 5 i wypełnić luki masą. Całość posmarować masą i udekorować różyczkami z masy. Jeśli wam się tylko zechce!!!! :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.