halinka:0 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 CAPUCINO Upiec biszkopt ciemny z 4 jajek. 1 kasia 5 żółtek 1/2 l śmietany kremówki 4 łyżki mąki 1 duże capucino (mokate jest najlepsze) orzechowe ( mozna smak jaki kto lubi) 2 śmietanki fix 2 szkl mleka 1/4 szkl wody 1/2 szkl cukru 2 łyżki cukru pudru 1 gorzka czekolada wykonanie: 1. 1 szkl mleka zagotowac i zestawić z ognia. Połączyc z 1 szkl zim,ego mleka rozmieszanego z maką 2. capucinorozmieszać z 1/4 wody i połączyć z mlekiem 3. utrzeć żółtka z cukrem i powoli połączyć z mlekeim, wstawic na gaz i ugotowac budyń. Gdzy ostygnie połączyć z kasia. 4. śmietane ubic z cukrem pudem i dodać fix. Na biszkopt wylozyc krem, na krem smietane a na smietane posypac starta czekolade Smacznego Pozdrawim halinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 No no - rzeczywiście przepysznie zapowiada się to cappuccino :-) :-) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pola Połetek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 I jest przepyszne, piekłam tydzień temu. Naprawdę polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halinka:0 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 dziekuje za mile uznanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batirek Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Ciasto upiekłam wczoraj a dziś miałam gości(niezapowiedzianycj),jest przepyszne,co potwierdzili wszyscy.Do śmietany dodałam żelatynę lepiej się trzyma.Dzięki za przepis Halinko,czekam na następne bo wiem ,że masz inne.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 Postanowiłam to ciasto upiec w październiku na męża imieniny, ale nie wytrzymam i to ciasto upiekę zaraz po niedzieli. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 Halinko ciasto upiekłam i też potwierdzam z moją rodziną że jest przepyszne. Zrobiłam tak samo jak batirek, do kremówki nie dodałam śmietanki fix, tylko dodałam łyżkę żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody. Jeszcze jest jeden plus, bo ciasta jest duża tortownica. Bardzo dziękuję za udostępnienie przepisu. Pozdrawiam. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halinka:0 Opublikowano 5 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 dziekuje za mile wypowiedzi napewno zamieszcze jeszcze kilka smacznych przepisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2006 Hmm, na pewno wypróbuję ten przepis, gdyż wydaje mi się bardzo ciekawy. Ale pozwolę sobie na jedną małą modyfikację - dodam masło zamiast margaryny. Zdecydowanie wolę kremy na maśle :) Polecam też inną wersję tego przepisu: Skład: 5 płaskich łyżeczek żelatyny 0.5 litra śmietany kremówki 3 śmietany “Śnieżki” 1/4 szklanki cukru 1 paczka kawy capucino (czekoladowe lub waniliowe) Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody (ciepłej). Kremówkę ubić z cukrem. Śnieżki ubić, ale w porcji mleka na dwie śnieżki (ubić oczywiście wszystkie trzy). Obie śmietany połączyć, dodać kawę, delikatnie wymieszać, dodać żelatynę, wymieszać i wyłożyć na upieczony biszkopt z 3 jajek. Ciasto odstawić do lodówki. Przepis na biszkopt, capucino oraz innne specjały z naszej kuchni znajdują się na mojej stronie: smakowite.info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.