Pączuszek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 1 placek2 całe jajka ubić z 1/2szk. cukru, następnie dodać 1/2 szk. mąkii ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia, na koniec dodać2 łyżeczki kisielu czerwonego.2 placekIdentycznie jak pierwszy tylko zamiast kisielu dodajemy kakao.Pieczemy około 30 min.Z placków wycinamy kółka i przekładamy jasne do ciemnego ciasta i odwrotnieMasa serowa70dkg. sera1/2 kostki masła6 jaj 2 łyżeczki mąki ziemniaczanejdowolny aromat1 szk. cukruSer przekręcić przez maszynkę. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, do tego dodajemy ser i dokładnie mieszamy, następnie dodajemy mąkę zapach oraz ubite białka. Masę dzielimy na połowę ,Na dno blachy wkładamy ciasto z ciemnymi kółkami warstwę sera następne ciasto i drugą część sera. Całość oiec około 50 min.a po wyłączeniu trzymać jeszcze 20 min w piecu. Po wyjęciu polewamy polewą czekoladową. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikita79 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Hmmm..... Brzm smacznie. Chetnie bym zrobiła ale niestey mieszkam w niemczech od 3 lat i jeszcze nie odkryłam twarogu :-) Szkoda ze nie mam jak zrobic. :-) Pozdrowionko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Twaróg to nic innego jak biały ser i nie można kupić jaka szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Jak nie można kupić sera czyli twarożku, to proszę zrobić samemu. To nic trudnego, trudno uwierzyć żeby sera nie było w sprzedaży. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MONIKA.P Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 a czy ten placek jest dosyc wysoki czy niski?czy moze zwiekszyc ilośc sera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Prawdę mówiąc nie mierzyłam ale na pewno około 5 cm. Robię go zawsze z tego przepisu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.