ina12 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 8 cieńkich parówek w osłonkach 4 plastry żółtego sera 8 plastrów wędzonego boczku ostra papryka w proszku Parówki obrać z osłonek. Każdą naciąć wzdłuż na głębokość około 1 cm. Plastry sera pokroić w paski i włożyć w nacięcia parówek, opruszyć papryką. Każdą parówkę ciasno owinąć plasterkiem boczku i spiąć wykałaczkami. Parówki opiekać w piekarniku rozgrzanym do 170*C, aż będą chrupiące. Zawijańce podawać gorące z pieczywem i ketchupem. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Witam. Ja robię parówki troszeczkę inaczej - rozcinam je w pół, przesmażam rozłożone najpierw od strony rozciętej i jak już je przewrócę to na tą przesmażoną część nakładam plasterek sera i patelnie przykrywam pokrywką ponieważ strasznie strzela :-) Podaję z ketchupem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Monilek dziękuję za podanie innego wykonania tej potrawy. Ja w ten sposób też bedę przyrządzać i podawać, a będzie to coś innego. Pozdrawiam. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Proszę bardzo :-) Mam nadzieję, że paróweczki będą smakowały - moja rodzinka się nimi zajada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olka Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 paroweczki palce lizac sa bardzo smaczne pozdrawiam :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.