ina12 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 2 bakłażany 2 pomidory 1 cebula, 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwek z oliwy 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 łyżka soku cytrynowego, sól, pieprz. Bałkażany naciąć, lub podziurawić widelcem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy 10-15 minut. Po ostudzeniu obieramy i drobno siekamy. Podobnie kroimy cebulę i pomidora bez skórki i pestek. Obrany czosnek rozcieramy z odrobiną soli. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę. Dodajemy pomidory, czosnek i bakłażany. Dusimy na średnim ogniu, tylko do odparowania soku, delikatnie mieszając. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem. Po ostudzeniu polewamy sokiem cytrynowym. Wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Podajemy dodatek do grzanek i zimnych mięs. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agusia Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Bardzo dobra rzecz! Polecam goraco zwlaszcza tym ktorzy sa na diecie i nie jedza majonezowych dipow i salatek. Dip z baklazana popularny w Grecji, lekki , niskokaloryczny.Bardzo dobry z cieniutkimi kromeczkami bagietki.Moga one byc lekko zrumienione w piekarniku. Wczesniej skropic je oliwa. Zamiast swiezej cebuli mozna dodac posiekane zielone cebulki no i dodatkowo ok.2 lyzek siekanej natki pietruszki.Dzieki Ineczko za przypomnienie mi slonecznej Grecji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam Agusiu! Dziękuję bardzo za dodatkową informację, Przepraszam bardzo że nie mogłam udzielić od razu odpowiedzi. Nie dosyć tego ze mam głęboki smutek to na dodatek tego gdzie chciałam udzielić odpowiedzi nie mogłam na żadną stronę forum wejść bo ukazywało się że wystąpił błąd, tylko mogłam odczytać nowości zaległe i bieżące. Pozdrawiam Ciebie serdecznie i Twoją małą pociechę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.