Skocz do zawartości

Żeby jajka nie pękały podczas gotowania


Nikita79

Rekomendowane odpowiedzi

żeby nie popekaly nam jajka gdy je chcemy ugotowac nalezy posolic wode

też znałem ten sposób ale w sumie to chyba jest lipa, chodzi tu raczej o świeżość jajka, parę razy jajka mi pękły a chciałem robić faszerowane, czyli skorupka do kosza :-)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moim zdaniem jajka pękają gdy ta część z pęcherzykiem powietrza zaczyna parować i para rozsadza jajko. Natomiast gdy zrobimy dziurkę gorące powietrze może przez nią uchodzić :-) Ale głowy nie dam, że to o to chodzi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No własnie , zdrowy rozsąde podpowiada że trzeba zrobić nakuwaczem dziurkę - ale gdzie dokładnie i jak potem gotowac jajka ? Wkładac "dziurką"do góry , do dołu ?A dokładnie gdzie nakuć ?Wrzucać nakute jajko do gotujacej sie wody czy mozna rowniez do zimnej i dopiero zagotować wode? :-) :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.